10 Ağustos 2011 Çarşamba

RAB’BİN İSTEĞİNİ BİLMEK




Hayatımızın bazı anlarında söylemesi çok zor olan 3 kelime vardır. “Senin isteğin olsun”!
Eğer Tanrı’nın kendi isteklerini bizsiz yaptığını düşünüyorsak dua ederken bu sözleri Tanrı’ya söylemek zor değildir. Ama eğer Tanrı isteklerini bizim aracılığımızla yapacaksa hem de yapılması zor ve korkutucu ise bu sözleri söylemek kolay olmasa gerek.

-Yıllar önce, en az 17 yıl önce kilise olarak bir araya geldik. Müjdeleme üzerine dua ettik, Kutsal Kitap okuduk, çalıştık ve sonra uygulamak için sokaklara çıktık. O zaman yüreğim çıkmak istiyor ama ayaklarım geri gidiyordu. İşte o an “Senin isteğin olsun” demek kolay değildi. 

-Sağlık sorunları ile karşılaştığımızda da RAB senin isteğin olsun demek yine zordur. 

Tanrı’nın isteğini bilmek neden önemlidir? Çünkü yaşantımızın akışını, amacını değiştirir.
Matta 6:10  “Egemenliğin gelsin. Gökte olduğu gibi, yeryüzünde de Senin istediğin olsun”.

İsa Mesih Baba’sının/Tanrı’nın isteğini çok iyi biliyordu ve gökte olduğu gibi yeryüzünde de Tanrı’nın isteğinin gerçekleşmesi için elinden gelen her şeyi yaptı. Hayatının sonuna dek bu amaç ile yaşadı. Getsemani Bahçesi’nde bile “benim değil senin isteğin olsun” diyerek Babasının isteğini yerine getirmeye razı oldu.  

Yakup 4:15, 17 15 Bunun yerine, "Rab dilerse yaşayacak, şunu şunu yapacağız" demelisiniz.
17 Bu nedenle, yapılması gereken iyi şeyi bilip de yapmayan, günah işlemiş olur.
Biz insanlar genelde kendi planlarımızı isteklerimizi yapmaya dünden hazırız. Ama RAB her adımda bizim kendisine danışmamızı ister. Hatta yapılması gereken iyi şeyi bilip de yapmamak da günahtır. Genel de yaptığımız bazı davranışların günah olduğunu öğrendik ancak Kutsal Kitap yapmadığımız iyi şeyler konusunda da günahkar olduğumuzu öğretiyor.   

Elçiler 1:8 "Ama Kutsal Ruh üzerinize inince güç alacaksınız. Yeruşalim'de, bütün Yahudiye ve Samiriye'de ve dünyanın dört bucağında benim tanıklarım olacaksınız."
İyi şeyleri, ya da Tanrı’nın isteğini yapmak için yine ihtiyaç duyulan güç Ruh aracılığı ile Tanrı’dan gelecektir. Sadece müjdeleme değil, hizmet, bağışlama ve değişim için Mesih’i dirilten güç bizde de etkin olacaktır.  

Yuhanna 14:12 “Size doğrusunu söyleyeyim, benim yaptığım işleri, bana iman eden de yapacak; hatta daha büyüklerini yapacaktır. Çünkü ben Baba'ya gidiyorum”.
Ben kimim ki ne yapabilirim ki diye düşünmeyelim. İsa Mesih O’na inananların da büyük işler yapacaklarını söyledi. İmanla ve gayretle Tanrı’nın işlerini yapmaya hazır olalım.

Filipililer 2:13 Çünkü kendisini hoşnut edeni hem istemeniz hem de yapmanız için sizde etkin olan Tanrı'dır”.

İKİ KONUNUN VURGULANMASI GEREKİR.
1-Tanrı isteklerini Kutsal Kitap aracılığı ile bize iletir. İman etmeli, dua etmeli ve yerine getirmeliyiz.
Markos 8.bölümde Petrus, Tanrı’nın İsa Mesih’in acı çekmesi ve çarmıha gerilmesi ile ilgili isteğini bildiği halde kabul etmek istemedi. Ve İsa Mesih onu azarladı. Çekil önümden Şeytan dedi. Hemen Petrus’u yargılamayalım çünkü bizler de çoğu zaman Tanrı’nın isteğini çok net bir şekilde bildiğimiz halde benim/bizim isteğimiz olsun diyoruz. Biraz Kutsal Ruh’un aydınlatması ile ayetler üzerinde düşünmeye başladığımızda hayatımızın birçok yerinde Tanrı’nın isteğine karşı geldiğimizi göreceğiz.

2-Tanrı bize birçok konuda kendi isteğimizi seçmemiz konusunda özgürlük vermiştir.
İşimiz, eğitimimiz, eşimiz, arabamız, ne yiyeceğimiz…. Eğer Tanrı bize birçok konuda özgürlük vermişse o zaman kendimize bir soru sormamız gerekir.
*Acaba seçimim içinde günah var mı?
Mesela evlilik. Tanrı karşı cinsten bir kişi ile evlenmemizi istiyor. Ve imanlı imanlıyla evlensin diyor. İşte bu bir örnektir. Kimle evleneceğinize karar verecek olan sizsiniz ama Tanrı ana kriterleri bize verir.   
            Eğer Tanrı’nın isteğinin yerine gelmesine izin vermeye alışırsak bir gün bize söylemesi çok zor olan bu sözcük dizisi artık esenlik veren bir dize halini alacaktır.

ŞİMDİ DUA EDELİM:
Tanrım hangi konuda büyümemi istiyorsan o alanda büyüyeceğim.
Tanrım hangi konuda değişmemi istiyorsan o konuda değişeceğim.
Tanrım nasıl biri olmamı istiyorsan öyle bir kişi olacağım.
Tanrım benim değil senin isteğin olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder