5 Ekim 2009 Pazartesi

Kemal Amca'ya Son Veda



KEMAL TANAR CENAZE KONUŞMASI 19/09/2009




Herkese merhaba,
Kemal Tanar’ın sevgili aile üyeleri, akrabaları ve değerli dostları. Hepiniz ne iyi ettiniz de geldiniz. Bu gün hepimiz için çok anlamlı, özel ve de aynı zamanda zor bir gündür. Duygularımız, düşüncelerimiz böyle günleri görmeyi hiç arzulamaz, hatta reddeder, yok sayar. Ama hayatın vazgeçilmezidir bugün yaşadıklarımız. Nasıl doğum varsa, ölüm de vardır, nasıl insan topraktan yaratıldıysa, yine sonunda toprağa döner. Hıristiyanların ölüme bakışı da birçok konuda olduğu gibi dünyanınkinden farklıdır. Nedir bu kimsenin karşı koymaya gücü yetmediği ölüm?........


Bir uykudur, göz kapamadır.
Kutsal Kitap derki;
1.Selanikliler 4:13-18’de
“Kardeşler umudu olmayan diğer insanlar gibi kederlenmemeniz için, gözlerini yaşama kapamış olanlar konusunda bilgisiz kalmanızı istemiyoruz. İsa’nın ölüp dirildiğine inanıyoruz. Aynı şekilde Tanrı, İsa’ya bağlı olarak gözlerini yaşama kapamış olanları da O’nunla birlikte geri getirecektir. RAB’bin sözüne dayanarak size diyoruz ki, biz yaşamakta olanlar, RAB’bin gelişinde hayatta olanlar, gözlerini yaşama kapayanların önüne asla geçmeyeceğiz. RAB’bin kendisi bir emir çağrısıyla, başmeleğin seslenmesiyle, Tanrı’nın borazanıyla gökten inecek. Önce Mesih’e ait ölüler dirilecek. Sonra biz yaşamakta olanlar, hayatta olanlar, onlarla birlikte RAB’bi havada karşılamak üzere bulutlar içinde alınıp götürüleceğiz. Böylece sonsuza dek RAB’le birlikte olacağız. İŞTE BİRBİRİNİZİ BU SÖZLERLE TESELLİ EDİN!” (TANAR Ailesini bu sözlerle teselli edin).


Ölen kişi gözlerini bu yaşama kapatmıştır ta ki İsa Mesih’in ikinci gelişine kadar. Ne mutlu ki İsa Mesih gökten bir gün tüm haşmeti ve görkemiyle gelerek öncelikle gözünü “Kemal Amca” gibi İsa Mesih’e iman edip kapatmış olanları sonra da yaşamakta olanları almaya gelecek. İsa Mesih geldiğinde uyuyanlar uyanacaklar, yani dirilecekler. Diriliş gerçektir, çünkü 1.Korintliler 15.bölüm bundan açıkça bahseder. Biz dirileceğiz çünkü İsa Mesih ilk örnek olarak dirildi. Kemal Tanar dirilecek çünkü İsa Mesih dirilmiştir….


--Kederlenin; ama umudu olmayanlar gibi değil,
--Gözlerimiz kapanıyor; ama bir gün açılacaktır.
--Biz dirileceğiz; çünkü İsa dirildi.
--Üzüntü, keder olacak ama; birbirinizi teselli edin!
--Ve dolaylı olarak daha yaşam devam ederken HAZIRLANIN! (Hala fırsat varken doğruluğun ardınca gidin.)
Mesajlarını çıkartabiliriz.

Ortadan kaldırılacak son düşman ÖLÜM’dür! (1.Korint 15:26) Bizler için İsa Mesih ölümü yenmiştir ve onun üzerinde zafer kazanmıştır. Bizlere diriliş sağlamıştır.

Bir süreliğine gözlerini kapatmış Kemal Amca için buradayız.


Kemal Tanar kimdir?
*Kemal Tanar bir eş, bir baba, Ankara’daki ilk Hıristiyanlardan/ imanlılardan biriydi.
Herkes Tanrı’nın gözünde çok özeldir. Kemal Tanar’da hem Tanrı’nın hem de bizlerin gözünde çok özel birisiydi.
-Kemal Tanar özeldi çünkü ustaların ustasıydı, bir anlamda dahiydi. Onun atölyesini daha önce görenler varsa ne demek istediğimi anlarlar. Kullandığı makinelerin %90’ını kendisi yapmıştı. Aynı zamanda kuyumculuk alanında onun günlerinde Ankara’da onun gibi sanatkar yoktu.
-Kemal Tanar özeldi çünkü bir çok kişiyi kendi alanında yetiştirdi. İyi bir öğretmendi. Yanında çırak olarak başlayan çocuklar şimdinin yetenekli ve zengin işadamları oldular. Aynı zamanda kendisi 82 yaşında olmasına rağmen her zaman öğrenmeye hevesliydi. Son günlerde verdiğim kitapları hem okuyor hem de renksiz olan resimleri renklendiriyordu. Sık sık öğrendiği yeni kelimeleri yazar çevresindekilere anlamlarını sorardı.
-Kemal Tanar özeldi çünkü Tanrı’yı çok seviyordu. Herkese iyi haberi anlatmak, içindeki sevinci ve sevgiyi paylaşmak istiyordu.
- Kemal Tanar çok özeldi çünkü çok saf, temiz ve güçlü bir imanı vardı.


MEZAR BAŞI OKUMASI
I.Korintliler 15:42-58


Kemal Tanar İçin Bestelenen Şarkı (Cathryn H.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder